söndag, februari 08, 2009

Grattis i dagarna tre!

Grattis till Alliansen som torsdagen den 5 februari presenterade en samlad och gemensam överenskommelse om energi- och klimatpolitiken. En historisk överenskommelse som löste upp den låsning kring energipolitiken som förhindrat forskning och teknikutveckling inom kärntekniken i 30 år. Bra är att överenskommelsen innebär en storskalig och offensiv satsning på förnybara energikällor. Alliansen har löst en av de allra svåraste gemensamma frågorna.
Vi tryggar på så vis elförsörjningen som är nödvändig för vår elintensiva basnäring i Sverige och minskar vårt beroende av el från andra länder i ett läge där energi blivit ett säkerhetspolitiskt instrument.
Mona Sahlin målade snabbt och helt obegripligt in sig i vänsterhörnet, men det får jag säkert anledning att återkomma till.

Grattis också till Kalmar Airport som nu prövat kapaciteten på Kalmar flygplats.Vid lunchtid 6 februari lyfte Ving's flygbolag Thomas Cook Scandinavia mot Thailand och Phuket.
Med på resan är 320 resenärer (normala charter brukar ta 200 resenärer) som återkommer till Kalmar solbrända och utvilade efter 14 dagar i sol och värme.Utmaningen för flygplatsen att lasta och hantera så många resenärer och så mycket bagage på samma avgång avlöpte utan störning. Bra jobbat!

Grattis till Folkpartiet liberalerna som klubbade lista och europaaprogram den 7 februari .
Det är viktigt att stöta och blöta alla meningsskiljaktigheter och det gjorde vi i god och glad stämning. Efter två dagars manglande av program och namn till Europaparlamentet kan vi med stort självförtroende ta oss an valrörelsen till Europaaparlamentet 7 juni i år. Nu är det precis 4 månader kvar till valet!
första tre namnen på listan är :
1:a plats Marit Paulsen, Malung, Dalarnas län 2:a Olle Schmidt, Malmö, Skåne län 3:e Cecilia Wikström, Uppsala, Uppsala län
Björn Brändewall är nu vald till listan av både län och partiråd.
Grattis Björn!Han kommer under våren att besöka de skolor och arbetsplatser som bjudit eller bjuder in honom. Han kommer att samtala om de frågor som vi tycker är viktiga att utveckla inom unionssamarbetet. Vi övriga i partiet hejar på!

Inga kommentarer: