fredag, oktober 23, 2009

Reptihjärnan största hotet!

Idag har jag sett en teaterföreställning "såld och köpt" gjord som projektarbete av några ungdomar på gymnasiet. De har lyckats att göra den så vardagsnära som det är, när respekten för andra människor försvinner. De är också skickliga skådespelare. Det är lätt att rikta blicken mot slavhandlarna, men för att få handeln lönsam krävs det många män och kvinnor som bara ser andra människor som en slit-och-slängvara,som man kan förbruka, och sen skaffa sig en ny.

Jag hörde om en nyutkommen bok som behandlar möjligheten att i framtiden t.ex. beställa ett nytt barn i en postorderkatalog. Möjligheten att beställa barn genom att en annan kvinna bär fram barnet finns redan. Detta förekom ju med den tidens teknik redan under Hitlers ledning. Författaren hade i Indien sett mindre bemedlade kvinnor som levde på att i organiserad form bära fram andras barn.


På något sätt far mina tankar snabbt över till kommunismen och nazismen som på olika sätt
odlar föreställningen om att vissa människor är ett hot och därför ska minimeras. För kommunismen gäller det att skolas in och infoga sig i systemet för att duga, medan man i nazistiska partier
stämplar folkgrupper som ett hot bara på grund av att de inte är som ”vi”. Kvinnor i nazistiska partier är först och främst mödrar och HAN drömmer om att få vara en ”riktig man”.

Därför är det lätt för svenska nazistsympatisörer att försöka locka oss stressade människor till ett nytt "folkhem". En vacker husmoder med barnet på armen och en strävsam man som går till sitt arbete ÄR en vacker bild. Men då ska vi komma ihåg att den modern ofta hade både djur och åker att ta hand om samtidigt som familjen ständigt väntade nya barn. Många kvinnor och barn dog i samband med födslar och medelåldern var inte ens uppe i vår pensionsålder. Ingen femtimmarsvecka för den mannen inte. Tänderna ersattes i bästa fall med löständer och hörselskadade "behandlades" på mentalsjukhus. Vi hade väl varit kvar där ännu om vissa partier hade regerat då.


I modern tid har vi partier och intresseorganisationer som försåtligt underblåser en rädsla för det främmande. Låter vi dem växa sig starka, flyttar de hela tiden fram sina positioner. Det vi tyckte var regelvidrigt igår kan kännas helt ok i morgon. Reptilhjärnan finns hos oss alla, men kunskap och möjlighet för alla människor att påverka sina liv tror jag är bästa vapnet mot reptilhjärnor.

Inga kommentarer: