fredag, oktober 09, 2009

Vad snabbt en vecka går!

Omvärdsbevakning och företagsbesök inledde veckan med nya idéer som jag verkligen vill se förverkligade i Kalmar.
Utvecklingsdialogerna, denna gång i Lindsdal, är väldigt trevliga och viktiga, och följer samma mönster. Det är en lång önskelista man har skrivit och några av önskningarna är många många år gamla. Det kan de äldre Lindsdalsborna vittna om. Det är också en del saker som man lätt kan reda ut med bara ett samtal.

S, V och MP kom med en ”gemensam” budget på riksplanet.
Alla hade sin egen långa väg att vandra mot nästa mandatperiod, och fortsättning följer på detta drama som är svårt att ta riktigt på allvar.
På vänstervis ska man stimulera ekonomin med höjda skatter på arbete! Som att lyfta sig själv i håret! Dessutom ska bidragen öka och det ska bli mera av allt. Bidrag istället för jobb är gammal känd socialistisk politik och jag hoppas att den aldrig blir förverkligad i Sverige.
Att inte Mona Sahlin ville vara ihop med Lars Ohly berodde ju på att han han inte ville hålla sig inom de ekonomiska ramar som riksdagen beslutat.
Han ändrade sig och fick vara med.
Men nu har han brutit mot alla ramverk ändå.
Mona Sahlin är gisslan mellan MP och V som fritt basunerar ut sina önskelistor. Som om hon inte hade nog med de egna……

Konferens igår där vi gjorde nytt avstamp i vårt folkhälsoarbete. Det är ett otroligt viktigt arbete som kommer att prägla vårt arbete i den kommunala verksamheten i framtiden. På kvällen diskuterade vi samverkansfrågor mellan landsting och kommunen. Och det kan jag säga att jag började sista arbetsdagen med arbete mellan kommun och landsting och regionförbundet. Det rörde Biogasen i länet, en väl så viktig fråga som vi måste arbeta med på både kort och lång sikt.

I eftermiddag har jag besökt omsorgen och fått svar på några av mina frågor. Tiden går bara alldeles för fort. Det är ju så mycket mer jag vill sätta mig in i på djupet.
Nu är det helg och av erfarenhet vet jag att den också går jättefort!

Inga kommentarer: