tisdag, oktober 13, 2009

Väx upp!

Thomas Bodström säger att han vill ha sitt arbete som advokat kvar för att ha en fot i verkligheten, men allt han säger är så verklighetsfrämmande att jag nog tycker att han borde behöva lite mera tid i den verkliga verkligheten. Heltid faktiskt!

Det hedrar honom på ett sätt att han står fast vid att han tycker det är bra att tjäna pengar på deckare, sitta i privat Pysslingstyrelse och vara borta halva tiden från riksdagsjobbet. Men det visar också på en skrämmande oförmåga att sätta sig in i den verklighet som de flesta människor i landet lever under.

Han uttrycker på sin blogg en okunskap och en nonchalans för EU:s arbete på det sociala området. Nu styrs det sociala området till största delen nationellt, och så vill vi ha det. Men EU har väl skrivit precis lika många måldokument för människor med funktionshinder som den socialdemokratiska regeringen gjorde i regeringsställning. Men det måste omvandlas i praktisk politik för att räknas in !

Under den förra lågkonjunkturen hade Folkpartiet socialministerposten och genomförde då tillsammans med övriga borgerliga partier bl.a. den största reform som gjorts på det sociala området. Att ge alla rätt till en personlig assistent och få hjälp att leva ett liv som oss utan funktionshinder var inte möjligt före dess.
Det tycker jag visar på att vi prioriterar det som vi är satta att utföra. Vem som kan på ett ögonblick få uppleva att livet blir helt förändrat. Då ska skyddsnäten hålla. Såväl i goda som i dåliga tider.

Men pengarna räcker inte både till nöjen och till service. Speciellt inte i Kalmar men inte heller i riket.
Det borde Bodström tänka på och arbeta för. Men då hinner han ju inte skriva deckare, sitta i styrelser och sköta advokatjobbet. Att slingra sig och hitta på ursäkter, borde han vara för rutinerad för.

Men en pudel får vi nog inte uppleva för han är ju "så speciell" enligt kompisarna.
Nu när det inte gick med avledning på egna bloggen så kör han en ny grej på
politikerbloggen: ”jag ska bli fastighetsmäklare”.

Vad ska han bli när han blir stor?
Riksdagsman på heltid, kanske? Eller ? Eller? Fortsättning följer....

Inga kommentarer: