fredag, december 11, 2009

Alla ska med - mot monopolet!

Kalmar kommun ser ut att vandra raka vägen in i vänsterfållan. Vi har vid två tillfällen, och senast i veckan diskuterat med kommunala bolaget Kalmar Vatten och Renhållning AB angående konkurrens på den privata marknaden.
När jag ställde lite frågor som man inte kunde svara på skyndade majoriteten upphetsat till undsättning och det kändes bara inte meningsfullt att fortsätta. Frågorna får förbli obesvarade.

Man lägger sig lite över priset på marknaden, för att inte konkurrera ut näringslivet, men det är ju inte heller bra, för då håller kanske kommunen uppe en viss prisnivå.Men det är reflektion bara.
Vi har ju anklagat Kalmarhem tidigare för att vara kostnadsdrivande, eftersom det kommunala bolaget är hyresledande och vi har ett högt kostnadsläge i Kalmar.

Som om inte det var nog har Vänstern fått bifall av sina majoritetskompisar på en partimotion där man beslutar att man inte ska konkurrensutsätta städverksamheten. Det är ju jättefarligt att jämföra sig med andra!

Och som om inte det var nog har kommunalförbundet KSRR tänkt starta second hand från återvinningsstationen. Om de ideeella verksamheterna ville, så hade de fått bemanna denna konkurrerande verksamhet mot lite ersättning.Så ädelt!

Kalmar Vatten har en socialdemokratisk ordförande och KSRR har en miljöpartistisk ordförande så nu fick alla majoritetspartierna vara med och dra sitt strå till monopolstacken.

Måtte regeringens förändring i konkurrenslagen skydda oss invånare och näringsliv för denna socialistiska framfart i Kalmar! Monopol eller Fritt val? Valet avgör!

Inga kommentarer: