onsdag, december 09, 2009

Tid är pengar!

Det var en livlig debatt igår på arbetsutskottet, och man undrar ju vad det är man vill ha för ett nytt universitet egentligen. Ena stunden är det en byggnad, andra stunden kan det vara flera. Sen slängde S och M ut ett bete om att i princip ingenting var klart och ALLT ska belysas längre fram. Har vi hört den förut?
Ingen högg på betet, tror jag, men efter beslut i kommunstyrelse och kommunfullmäktige är det nya tag. Rouletten snurrar igen!

51 ändringar i budget plus en mängd uppdrag och uttalande. Ganska kul att se hur man ansträngt sig för att låta lite ommöbleringar i en budget verka som en "satsning".

Ett förslag att glädja sig åt är ändå de kvalitetslöften man nu föreslår. Dessa löften har man kommit fram till efter ett arbete i arbetsgrupper för att hålla care of Kalmar levande (pinglan minns vi).
I Alliansens budgetförslag för 2010 ville vi införa kvalitetsgarantier för samtliga verksamhetsområden.Men vi fick då inget gehör av S,V och MP .

Nej en kommunal arbetsgrupp fick istället arbeta fram ett förslag som visar sig vara till intet förpliktigande. Många anställda klagar över alla möten och några hade man kunnat spara om man läst Alliansens tidigare budgetförslag om kvalitetsgarantier.
Tid är pengar!
Vänstermajoriteten håller som vanligt alla nödutgångar öppna genom att införa
"kvalitetslöften" som förvaltningarna "på sikt" kan skriva egna detaljerade löften om.

Inga kommentarer: