tisdag, december 01, 2009

Stort ärende - lite uppmärksamhet

Gårdagens kommunfullmäktige innehöll ett stort och tungt beslut om omsorgens delning. När vi startade resan med ändrad ansvarsfördelning ville socialdemokraterna, som är vanligt med stora förändringar, att det skulle gå i raketfart. Det är ju en omfattande förändring för socialnämnden som nu kraftigt ökar sin personalstab. S ville att det skulle genomföras snabbt och redan till årsskiftet 2008/ 2009 bl.a. för att inte oroa personalen. Jag och flera med mig, ville få svar på ganska många frågor och också ha någon form av konsekvensanalys för verksamheter och ekonomi på respektive förvaltning. Att veta lite mera tror jag också att personalen mår bäst av. Det krävde en noggrann utredning.

Det innebar mycket arbete för de som utredde ärendet, men det innebar att vi igår på kommunfullmäktige kunde ta beslut, och veta att alla frågor så här långt var besvarade. Det innebär självklart också att personalen hunnit förbereda sig på omorganisationen och är bättre rustade vid årsskiftet, när den nya organisationen träder i kraft 1 januari 2010. Det blev heller ingen debatt om oklarheter. Heder åt personalen som varit engagerade i detta arbete!

Målet med omorganisationen var att de behövande endast ska ha en ingång där all hjälp är samlad. Verksamheten ska rätta sig efter människorna och inte tvärtom.
Ett väl berett ärende som jag nu önskar lycka till att genomföra!

Inga kommentarer: