torsdag, februari 18, 2010

Heja på!

Roligt att våra flyktingar äntligen får vara med på våra positiva nyheter om befolkningsökningen! Alliansens arbetsmarknadspolitik fungerar i Kalmar! Statens finanser är under kontroll och de statliga konjunkturstöd som kommunerna fått bör hålla kommunerna och oss i Kalmar under armarna medan det vänder. Vi hade klarat detta utan att sno våra invånare på extraskatt också, tror jag. Vi ligger nu i skattenivå långt över rikssnitt. Där ska vi inte ligga om vi vill locka människor till Kalmar!

Gjorde ett besök på Komvux och Sfi för några dagar sedan och även det var en positiv upplevelse. Äntligen har den språkpraktik Folkpartiet efterfrågade för många år sedan, kommit igång! Då fick vi avslag men fröet var sått och vi har vattnat plantan med tjat, frågor och interpellationer.

Vi kan naturligtvis själva till viss del styra befolkningssiffrorna, och vi behöver mycket ny arbetskraft inför den stora generationsväxlingen som kommer. Men framför allt måste vi matcha den arbetskraft som går arbetslös med de stora behov som finns och som väntar.

Språket är den egna nyckeln till att få in en fot på arbetsmarknaden. Kommunens egna verksamheter måste visa vägen med positiv attityd till språkpraktik och instegsjobb.
Men köerna till svenskundervisningen måste minska, för det är väntan som gör att människor tappar sugen.
Jag tycker att Komvux börjat den resan på ett mycket positivt sätt! Heja på!

Inga kommentarer: