måndag, februari 22, 2010

Svarta jobb har blivit vita!

Enligt kommunallagen ska motioner besvaras inom ett år och vi har någon gång interpellerat om vart flera av våra motioner tagit vägen. Idag fick jag se en lista på gamla motioner som man gömt eller glömt. Bland annat fanns där en av våra motioner från förra mandatperioden om att göra Kalmar till ett försöksområde för hushållsnära tjänster. Gör svarta jobb vita kallade vi den, tror jag. Nu gjorde det ju inte så mycket med just den motionen, för Alliansregeringen har ju genomfört reducerad skatt på hushållsnära tjänster i hela landet.

150 000 personer efterfrågar nu hushållsnära tjänster och de som nu har vita jobb har ökat till 11 400 personer. Men S, V vill kasta ut dessa människor, som äntligen fått lön och sociala rättigheter, tillbaka i arbetslöshet eller svartjobb utan rättigheter. Dessutom måste de hitta nya intäkter eftersom skatteintäkterna ökat med hushållsnära tjänster för att fler nu betalar skatt.


Vad MP egentligen vill vet vi ju inte eftersom de säger sig vilja ha kvar RUT-avdraget så länge arbetslösheten består. Vad vill de sen?
MP är väldigt opinionskänsliga och nu är ju en väldigt stor majoritet för hushållsnära tjänster.
I maj ska de rödgröna presentera sin gemensamma politik. Hur opinionskänsliga är de röda kamraterna?

Men det är helt ofarligt för S,V och MP att nu plocka fram vår gamla motion ur gömmorna.
Alliansen har ju redan genomfört vårt förslag!

Inga kommentarer: