söndag, februari 28, 2010

inställning viktigast!

Apropå löneredovisningen för läkare i lördagens tidning.Vad jag vet är att när denne läkare kom till Länssjukhuset i Kalmar tog han inte bara med sig sin kompetens hit utan även en helt ny inställning till arbetet och sina patienter.
Hur mycket pengar och hur mycket livskvalitet han jobbat in åt landsting och patienterna kanske kunde ha redovisats på samma sida.

Var tredje elev klarar inte nationella proven i matte står det i morgondagens tidning. Det tycker jag är riktigt allvarligt. Det är sedan en riktig björntjänst om inte betygen motsvarar kunskaperna. Uppföljning är inte kommunens bästa gren, det vet jag, men här måste till en uppföljning av insatserna. Att man är en hejare på statistik inom landstinget vet jag, men det gäller att koppla ihop kunskap, attityd och resultat och allt man vill uppnå.
Då kanske vi har en anställd som visat sig vara värd varenda krona och lite till och en annan som inte skulle ha halva lönen.
Men allt börjar som sagt i skolan och utan en trygg skola med verklig läsa – skriva – räkna - garanti får vi varken det ena eller det andra. Ja, kanske det andra…

Inga kommentarer: