onsdag, juli 28, 2010

Vad blir de nervösa för?

Idag föreslog Folkpartiet liberalerna att lagen tydliggörs så att diskriminering av transsexuella personer också innefattas på samma vis som annan diskriminering.
Lyssnat på "Ring P1" två dagar nu och det är ju märkligt att kristna fundamentalister blir så nervösa att de måste hänvisa till en bibeltext för att klämma åt ett fåtal människor som inte passar in i deras världsbild. Eller känner de sig lite bättre om de får trampa på någon annan?
Kärleksbudskapet känns ganska avlägset.

När man lyssnar på dem, som jag nu gjorde på radion, så gör de precis som alla andra fundamentalister, oavsett tro, att de väljer ut just de bibelcitat som passar dem, men är inte beredda att följa det i Bibeln som skulle kosta dem för mycket eget lidande. Vi lever ju i en annan tid än när någon skrev Bibeln för första gången.

Att HBT-personer fortfarande misshandlas just för detta är ju bara möjligt för att många vuxna förfasar sig inför ungdomarna hemma vid köksbordet. Är det en egen osäker könsidentitet som gör sig påmind, eller hur kan man komma på tanken att slå någon som inte gjort dem själva illa? Helt obegripligt!

Inga kommentarer: