torsdag, november 11, 2010

Ny såpa slår ut Starke man!

Nu går drevet som socialdemokraterna själva startat, och borta är parollen "alla ska med" som förbytts mot "vem ska bort".

Det är väl den första förvånande insikten man gör i politiken på alla plan, att vissa situationer kan locka fram det allra bästa men också hos vissa det allra sämsta. Och dessa människor kan annars vara de till synes mest harmlösa.

I slutna rum smider de planer och letar allierade för att få hämnas någon som man ansett fått för stor plats eller stått i vägen tidigare i karriären. Eller helt enkelt råkar vara kvinna.
Jag är för allas lika möjligheter och värde men brukar inte kalla mig feminist för jag tycker att det liksom tyvärr snart "humanist" också har fått en helt felaktig innebörd. Men det finns de som är feminister före valet, men som fram till nästa val gör allt för att minimera de kvinnor "som man sen gärna vill ska ta plats" och ibland låter sig återanvändas när nästa lista ska fastställas.

Normen är fortfarande en man på toppen, då är det lugnt, men en kvinna i toppen hotas både av de som flåsar henne i nacken, så som det ska vara, men även av en del
surgubbar som bara vill ha bort henne för att återställa maktordningen.

Nu är det några surgubbar och gummor inom socialdemokratin som hoppats på att en syndabock ska utses i det socialdemokratiska partiet, så att resten skulle sitta trygga i fyra år till, men Mona Sahlin gjorde ett drag som innebär att alla nu är utmanade.

Så nu börjar socialdemokraterna öråd!

Gladast är nog kungafamiljen och möjligen polisen i Malmö som kan få möjlighet att jobba med det de ska. För Göteborgspolisen vänta ett öråd som inte får skymmas av någon såpa!

Det är nästan bara starke man i Svinarp som kan konkurrera med såpan " Starkast vinner på Extrakongressen" som går i varje nyhetssändning.

Inga kommentarer: