tisdag, november 30, 2010

Redovisa alla kostnader i budget 2011!

Fullmäktige igår visade hur snabbt man vänjer sig vid bra teknik. Voteringssystemet som är ett resultat av av Folkpartiets inflytande, saknade vi nu när det inte fungerade.

Jag hade en interpellation till socialnämndens ordförande om varför inte socialnämnden svarar på frågorna från Öppna Jämförelser. Christina Magnusson hade vid en interpellation förra året efterfrågat metoder från socialstyrelsen för utvärdering, så Kalmar borde ju varit först till kvarn kan man tycka.

Tyvärr är det som vanligt med majoritetens svar att man räknar istället upp allt annat man gör. Nu ska det i ärlighetens namn sägas att man också tillstod att det hade försummats på grund av hög arbetsbelastning.
De utvärderingar vi efterfrågade för ett år sedan lyser med sin frånvaro.

Idag har partierna lagt sina budgetförslag och vi har prioriterat kulturskola, utbildade studie- och yrkesvägledare, satsningar på elevhälsateam och seciallärare för elever som har det svårt.

Majoriteten har i princip skjutit alla vallöften på framtiden. De låtsas dessutom som om de aldrig hade beslutat om 29 miljoner till Kalmar FF när Arenan står klar år 2011. Det är naturligtvis inte tjänstemännens förslag men det är inte svårt att styra en kommun när man skjuter kostnaderna framför sig och struntar i att redovisa beslutade kostnader.

Men man inledde mötet med något trevligt och det var Svenskt fastighetsverk som presenterade kommande satsningar på slottet. Nu kastar alla lystna blicker på detta slott som alla utom Folkpartiet liberalerna vände ryggen när socialdemokraterna hellre skulle bygga Salvestaden.20 miljoner kastade de ut och vi reserverade oss varje gång (som bakåtstävare)och det kan jämföras med den välbehövliga hiss som man nu ska investera till en kostnad av 6 miljoner.
Vi hade kunnat gjort mycket trevligt för dessa bortkastade pengar.

Inga kommentarer: