tisdag, november 09, 2010

Stort steg framåt för Kalmar!

Igår tog vi ett stort steg framåt när avtalet om förskottering för att skynda fram "förbifart Rinkabyholm" gick vidare till beslut för beslut i kommunfullmäktige.
Vänstern och Johan Persson passade på att klaga på hur orättvist det var att de kommuner som ville prioritera infrastrukturen nu hade möjlighet att göra det.


Ingen har tvingat dem, och med socialdemokratisk regering fanns inte ens vägen med i trafikplanen. Rättvist för alla att inga satsningar görs, utan alla satsningar rycks ut till brandutryckningar för att rädda bilfabriker och annat där socialdemokraterna har starka intressen. Vi har tjatat så länge om denna väg och nu när vi får möjligheten bara klagar de!
Vad har socialdemokraterna gjort för Kalmar län då de regerat under nästan hela efterkrigstiden?

Ja, inte har inte de prioriterat Kalmar Län när det gäller kommunikationer och infrastruktur. Under socialdemokratiskt styre kände Kalmar kommun sig även tvingad att ta över flygplatsen för att få behålla den.
Det har vi aldrig hört dem bråka om, trots att jag kan tycka att flyget verkligen är en statlig angelägenhet.

Det är först under Alliansen vi sett en kraftig prioritering av säkerheten med delade vägbanor. Med socialdemokratisk ”rättvisemärkning” hade vi inte haft en väg förbi Rinkabyholm i plan överhuvudtaget!

Men man kan inte få allt och ändå ha goda finanser. Uppmärksammades på att Johan Persson förnekar att han applåderat Salveprojektet. Han yrkade bifall till Salve när det bildades och det första han gjorde som KS-ordförande var att öka på borgenslånet för samma bolag. Det blev ytterligare skattebörda när luftsiffrorna blev uppenbara även för honom. Vi talade öppet om dem hela tiden, men då var spenderbyxorna på.

Han vill också påstå att han jobbat för cykelbussen, och där chansar han igen.
Jag sade ja till gratis cykelbuss med vägverket= cykelbuss, men socialdemokraterna lade denna trafik hos KLT som därmed tog en kostnad. Det är Trafikverket som stängt vägen och som ska betala en lösning. Så enkelt är det, och där svek socialdemokraterna alla oss som vill arbeta för en ökad möjlighet att cykla till jobbet.

Vid det första arbetsutskottet sa även socialdemokraterna blankt nej till sitt egna framförhandlade förslag! Var det bara ett spel för galleriet?

Gissa om vi var förvånade när det kommer ett förslag som alla röstar nej till!
Nu får vi se vad utvärderingen säger, men även om en färja är trevligt kommer den inte att ersätta den ursprungliga cykelbussen.

Inga kommentarer: