tisdag, november 02, 2010

Upprop som glömdes bort....

Första kommunfullmäktige med nya ledamöter!
Den yngste ledamoten Kaj Holst tog till orda och visade vägen för både nya och erfarna ledamöter. Han förvånades liksom jag alltid gjort över att så många sitter tysta i sina bänkar. Dessvärre kommer han också att erfara att en del inte kommer att säga ett ord på fyra år.
Det var många som försvarade vår motion om omsorgsgaranti, men socialdemokraterna ställde upp alla hinder som tänkas kan.
Bryggor och hotell för besökare rankas högt för majoriteten, som inte alls går igång på Folkpartiets förslag som gör livet lättare för kommunens invånare.

Barometern kom med en viktig blänkare som borde vara självklar. Vi ger verkligen ingen hjälp åt publiken!Inget upprop så att vi kunde presentera oss för publiken. Det kan inte vara enkelt att hänga med som åhörare när vi varken ger en bakgrund eller talar om vad förslaget till beslut är. Dessutom vet ju ingen som lyssnar på radioutsändningen vad vi heter och vilka partier vi företräder när vi går upp i talarstolen.

Vi vill ju ha många åhörare så här måste vi hitta på något bra och tydligen finns det goda exempel i övriga landet.

Måste till sist gratulera Öland!
Borgholms kommun har tagits till tillväxttoppen av företagarna, skriver Dagens Industri. Vinnaren är den kommun där företagen har haft bäst tillväxttakt det gångna året. Grattis!

Inga kommentarer: