torsdag, december 16, 2010

Ingen partipiska här inte!

Faurecia i Torsås flyttar verksamheten.
En trist julklapp som tydligen var väntad av de anställda.
Det går nog inte riktigt att föreställa sig hur det känns för de som nu får beskedet att deras arbetsplats flyttar.
Vi behöver alla slag företag och företag flyttar på sig. Vi behöver göra oss så attraktiva att ny företag står på tur att flytta hit.
Samma gäller för omsorgen där vi ska vara en attraktiv arbetsplats som bara lockar de bästa medarbetarna.Barometern skickade en enkät till alla kommunfullmäktigeledamöter om personalsituationen på våra demensboenden.
Detta efter att personalen slagit larm om konsekvenserna av nedskärningarna.

Nu sa de flesta nej till nedskärningar, men 18 socialdemokrater svarade "vill ej svara". Vad kan det bero på. Det är ju deras parti som lagt förslagen om nedskärningarna. För säkerhets skull svarade Johan Persson "till alla" så att ledamöterna visste vad som gällde (alltså vill han inte vara anonym). Johan Persson svarar att "det inte går att svara ja eller nej på denna fråga", och hur många socialdemokrater, som inte redan svarat, går efter detta ut och svarar ja eller nej. Är det samma ledamöter som sitter hela perioden i kommunfullmäktige utan att med ett ord försöka påverka utvecklingen?

Socialdemokraterna skyller på regeringen och vänstern har sedan dagen efter valet år 2006 klagat på för små statsbidrag till kommunerna.
Nu hade regeringen inte slösat med pengarna utan hade pengar att dela ut som konjunkturstöd till kommunerna och Kalmar fick mer än 40 miljoner som ett engångsbelopp. Trots detta går nu vänstern ut i media och säger att regeringen drar in 42 miljoner i statsbidrag i kommunen. Hur detta hänger ihop har alla andra utom Vänstern kunnat läsa sig till.

På nätet kan man läsa att det är snökaos med flyg och tågstörningar. Eftersom jag skall resa med tåget idag gick jag in och kollade på SJ under rubriken trafikstörningar och där var några sedan tidigare planerade tågindragningar, inget annat. Kollar man på Expressen så är det fullt kaos. På tågen är tågvärdarna helt fantastiska, men det går nästan aldrig att få besked om kända förseningar före resan. Finns lite att göra på informationsinsatserna

Inga kommentarer: