måndag, december 20, 2010

Käbbel eller levande demokrati?

Lite kul är det, men även oroande att man är så dålig på informationsbiten på SJ.
Skulle åka från Malmö till Köpenhamn och det är helt fantastiskt att kunna gå på vid Triangeln nu när nya Citytunneln är klar.

Och där nere på den fina perrongen stod vi och väntade på de försenade tågen. Hela tiden ropades det ut nya tider och efter en timma ringde vi hem och kollade. Då visade det sig att det inte gick några tåg från Triangeln utan från Hyllie en station bort. Inte ett ord om detta i utropen!

Väl i Hyllie var det en medpassagerare som upplyste oss om att tågen inte gick längre utan vi fick åka ersättningsbuss till Kastrup och sen tog vi Metron in till stan.

Såg en fantastisk uppsättning av Törnrosa på Gamle Scenen och det var precis vad jag behövde! Nya operan i all ära, men den gamla är insutten och fin.

Åter i Kalmar och idag beslutas budget för 2011 ikommunfullmäktige (förskjuten en månad ). Johan Persson
uppmanar i en debattartikel att lägga käbblet åt sidan. Det betyder här i Kalmar att Johan talar om hur han vill att det ska vara och sen ska resten hålla med.

Efter varje val sträcker han ut en hand, men det gäller bara samarbetet om besparingarna! Utspelen om satsningarna vill Johan och hans närmaste vapendragare göra själva.Överskottet för i år kan läsas skattehöjning och konjunkturstöd från regeringen.
Överskottet nästa år består i att man helt enkelt struntar i att ta med en kostnad på 29 miljoner till Kalmar FF som övriga partier ställt sig bakom.
En plusbudget kan vem som helst få ihop med de villkoren.I andra sammanhang brukar den politiska diskussionen välkomnas och vara tecken på en livlig demokrati. Men inte i Kalmar tyvärr.Här stör det tydligen den store ledaren.

Inga kommentarer: