tisdag, maj 15, 2012

Verklighetens folk?

Mikael Johansson, miljöpartist tillhör en av alla de f.d. Riksdagsledamöter som struntar i att söka nytt arbete , utan tycker det är tryggt och bra med en "omställningsförsäkring" utan krav.

Han är ju ganska konsekvent med miljöpartiets politik som ju förordat en livslön till alla människor. Deras argument har ju ibland varit att människor ställer upp och ser till att samhället går runt, av ren välvilja. Detta som förklaring, när man undrat hur vi ska ha råd med en välfärd om alla människor ska ha en livslön utan att arbeta.

Som sagt , det är inte så märkligt att just miljöpartisterna tycker det är naturligt att gå hemma och strosa med en livslön. För vänsterpartisterna är det ju bara att höja skatten för de som arbetar, så har vi löst livslönen för riksdagsmän.
Socialdemokraterna både arbetar och tar ut sin livslön, och lever också som de lärt , genom att utnyttja alla kryphål för att få ut maximalt av skattebetalarna.
"jag har följt reglerna" brukar vara svaret. Gemensamt för alla är att de under sina politiska år har tappat markkontakten.


Inga kommentarer: