onsdag, augusti 15, 2012

Sommarrevy i Kalmar!

För väldigt många år sen fanns en affisch med ungefärliga budskapet " för mycket S och M i politiken".


I EU har  S och M förenats i flera frågor och de blockerade för några år sedan  omröstningen kring en rapport om sexindustrins konsekvenser. 
På svensk nivå har S och M  förenats i vapenexporten och i både Västervik och Nybro har man förenats som vapenbröder när ekonomin sviktat.


Men här i Kalmar stadshus jobbas det extra hårt för att sätta Kalmar på kartan!
Vi spelar just nu alla med i en sommarrevy där S och M tilldelat sig själva huvudrollerna. Jag har bara en liten biroll, men det är nog så jobbigt att spela med när vi helt orepeterat ska spela "ingenting har hänt". Regissören ställer stora krav på med- och motspelarna. Hans karaktär är ovanlig för honom men inspirerad av "Tystnaden"  och det har hittills respekterats av alla, även media.
Hans medspelare har istället ställt upp och berättat att hon inget har att säga.  Igår spelade vi arbetsutskott med precis vanliga ärenden, som om ingenting hade hänt. Vi spelade dessutom Alliansmöte på eftermiddagen som om ingenting hade hänt. Jag tyckte att jag klarade min roll ganska bra, men publiken var ju inte så stor på någon av föreställningarna.  

Det märkliga är att jag  känner också att jag sitter på läktaren och betraktar ett skådespel som pågår runt omkring dessa huvudpersoner. Alla spelar med. Många frågar mig om hur dramat slutar, men här kan kanske flera inspel göras, så vem vet? Jag vill bara att vi snart kan se ridån falla, för när denna revy är klar måste alla lämna in sina masker och förklädnader igen.   

Då kan jag nog konstatera att teaterlivet inte var något för mig. Jag leker gärna rollspel med barnen men vuxna rollspel tycker jag bara är läskigt.
           

Inga kommentarer: