fredag, januari 04, 2013

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge?

Nu har majoriteten, vet inte för vilken gång i ordningen, satt ner foten när det gäller Kulturcentrum.

Folkpartiet liberalerna tycker det är hög tid för ett kulturcentrum i Kalmar. Därför tjatar vi om att det måste bli ordning på ekonomin i Kalmar. Vi har föreslagit ett Kulturcentrum i området för gamla konstmuseet, men det gav vi upp när det reserverades för bostäder.
Ett kulturcentrum vid Tullslätten kommer att bli trångt även om Gymnasieförbundet och Linneuniversitetet till stora delar dragit sig ur. Därför föreslog vi RIFA området, där det ändå inte kan byggas bostäder på stora delar som ligger innom Arlas skyddszon.  Där skulle också skatebana och andra ungdomsverksamheter rymmas på ett förträffligt sätt.
Ja, att den tomten bara får stå och skräpa är obegripligt!
Men både tidigare och  sen beslutet om att kulturcentrum ska ligga vid Tullslätten har ju nya förslag kommit och gått. Sist var uppslaget ett helt annat och jag frågade då om det nu inte var så viktgt med samordningvinster, men då var argumentationen en helt annan.

Men nu är det någon smart person som har trampat upp vägen till stadshuset och lagt rabarber på både socialdemokraterna och Brandstationen. Byteatern får se sina planer framflyttade ytterligare några år. Alltså inte nog med att upprustningen av lokalerna är uppskjuten för att man ska få nytt i stället. Men det kanske varken blir det ena eller andra. Som så många gånger förr. Men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge. Eller...

Man kan nog hålla med den tidigare chefen för Byteatern om "att vi tror på det när vi ser det". Synd att alla måste sluta innan man får veta vad de tycker. Hon är ju inte den enda som reagerat på maktspelet. Bra att hon ska skriva en bok om maktspelet i Kalmar. Jag lovar att köpa den!


Alla gör klokt i att invänta en budget för projektet.
 En utredning för ekonomin skulle följa på slutrapporten om lokaliseringen, men just den ekonomiska biten är inte socialdemokraternas bästa gren. Det är egentligen bara till viktiga saker som som Salveby,  ElitArena och Marknadsföringsprojekten "sätta Kalmar på kartan" som pengar trollats fram i ett flygande fläng.
Typiska socialdemokratiska kärnverksamheter.

Inga kommentarer: