måndag, januari 14, 2013

Tack för karamellen!

Visst måste vi folkpartister få vara glada en dag som denna!
I Barometern visas tydligt vilket parti som är mest kostnadseffektivt i kommunen. Att detta nu är synligt känns som ett erkännande till vårt hårda arbete.
För det gör sig inte själv!

Men  Folkpartiet liberalerna har flest interpellationer och motioner av samtliga partier, ja, vi står för hälften i kommunfullmäktige med våra fyra mandat.

I morgon på kommunstyrelsen får jag dessutom bifall på en motion om att Kalmar kommun utreder förutsättningarna att ansluta sig till SkolFam modellen för familjehemsplacerade barn.
I år ger dessutom regeringen barnperspektivet en stärkt ställning och allt detta ska samverka för barnens möjligheter också när myndigheter tar över ansvaret.

Ja, nu skriver ju inte socialdemokraterna att de bifaller motionen. Det erkännandet klarar de inte att ge oss, men de har genomfört det som motionen efterfrågar.
Så är det i politiken.

Annat är det i sjukvården.
Arbetet att ge människor en bra narkos och omvårdnad i samband med sina skador och operationer gav ju omedelbar återkoppling.
Alla patienter är faktiskt glada och tacksamma efter en operation.
Sen kan ju drogerna vi ger för att de inte ska ha ont göra att de också vågar ge uttryck för detta. Detta driver all vårdpersonal att slita häcken av sig, bryta semester  och jobba över.

I politiken är det sådana artiklar som vi fick idag, som gör att man hugger i och jobbar över. Så nu suger vi på denna söta karamellen ett tag, för vi är ju också realistiska nog i Folkpartiet att inse att det snart läggs i nån lite sur sak längst ner i godispåsen.

Inga kommentarer: