fredag, januari 25, 2013

"som att lyfta sig själv i håret"!
20 miljonerna   från fastighetsaffären i Kalmar ska sättas undan till en social investeringsfond.
Vi har säkert alla partier olika mening om vad pengarna ska användas till men enigheten var ganska stor om att detta skulle vara ett långsiktigt förebyggande arbete. Främst för barn och unga, eftersom vi ser att behovet där är enormt.

Hörde en gång en  reflektion angående vänsterns ofta återkommande förslag att  få hjulen att snurra genom det återkommande  receptet att anställa mera kommunal personal. "som att lyfta sig själv i håret" var reflektionen och duger lika bra på V i Kalmar. Kommunal personal anställs som bekant för skattepengar.

Nu vill V att kommunen ska anställa femtio personer för åtgärder i fas 3. Det skulle innebära att dessa personer till en ringa insats av tre miljoner kronor under ett år ska få en bra lön och meningsfull sysselsättning, enligt vänsterns uträkning.

Det är säkert behjärtansvärt och jag vore glad om kommunen klarade av att hjälpa alla de som idag väntar på att få praktikplats och språkpraktik i  kommunens verksamheter. Det åtagandet har vi inte klarat av ännu. Och det är ett viktigt förebyggande arbete.
Jag tror faktiskt inte att kommunens anställda orkar med att handleda hur många som helst. I såfall borde vi ju redan haft även dessa anställda i fas 3. Att Göteborg har provat det är väl ingen merit.

Har vänstern redan släppt det där med långsiktigt förebyggande arbete? Eller var det bara ett bete som lades ut för att vi andra skulle gå med på att lägga undan lite pengar till att leka med?

Då blir det precis som när (förra gången det var helt tomt i kommunkassan) majoriteten sålde energibolaget till.........just det...det kommunala bolaget och "hokus pokus" så hade man en massa nya sköna miljoner att göra av med i kommunen. Det gjorde man också för nu är de pengarna slut.  Att kommunbolagen dras med räntorna och inte under många år lämnat avkastning till kommunen är en sak som inte syns i kommunens bokslut.  Nu har vi haft en försäljning av ett stort fastighetsbestånd och tydligen bränner pengarna i fickan även denna gång.

Såg nyss "lilla elaka revyn"  som är en underbar skrattupplevelse på Hanssons krog i Kalmar.
Så proffsiga och samspelta som Ingemar Bernthsson och Mathias Sundén är och med god mat i magen är det bara helt perfekt.
Man slipper också allt buskis under bältet som tyvärr (tycker jag) förstör en del revyer.

De kan inte haft problem att hitta uppslag till sin revy och man undrar ju om detta året ska bli lika givande för revyförfattare i Kalmar.
Johan Persson gör tydligen vad som helst för att "sätta Kalmar på kartan".

Jag hoppas dock att detta "frieri" blir  lika misslyckat som det   Johan Persson  iscensatte förra mandatperioden. Kan han erbjuda en större hemgift denna gång? Jag tror att större delen av Centern fortfarande vill ha ett levande allianssamarbete och jag hoppas att det blir den falangen inom C som vinner även denna gång.

Inga kommentarer: