torsdag, februari 28, 2013

Välkommen Cecilia!
I eftermiddag kommer vår europaparlamentariker Cecilia Wikström på besök och hittills visar Kalmar en stad i strålande sol! Välkommen!

Vi ska också gratulera Sjöfartshögskolan där man i Baltic Maritime Sciense Park utsetts till flaggskepp inom EU:s strategi för Östersjön. Det är en riktigt fin position. Grattis!

Socialdemokraterna har efter flera års maktspel ”i tillväxtens namn” lyckats få över en likasinnad maktspelare i laget.

Inget borgerligt parti har sagt nej till någon tillväxtfråga, och dessutom har socialdemokraterna i alla sina konstellationer haft en klar majoritet för att driva tillväxtfrågor- om man ville. Men socialister har ingen politik för tillväxt.
Ingen tillväxtpolitik blir det, men ytterligare ett parti med hål i fickorna som ska styra Kalmar. Puh…

Demokratin är också att beklaga när Centern tar för givet att de ska behålla de uppdrag som de fått i en förhandling i en borgerlig valsamverkan. Det blir en ny ordning i Kalmar om majoriteten innehar både ordförandeposterna och vice ordförandeposterna. Det visar också vad deras ord är värda i en samverkan.

Centerns gruppledare sällar sig nu också till socialdemokrateras Johan Persson när han vill ha mindre tjafs, som är deras definition på en öppen demokratisk diskussion.
Att sätta nedsättande etiketter på demokratin och deras företrädare är ingen bra utveckling.
Det visar egentligen bara att deras förslag inte håller att prövas mot andra åsikter.
Maktspelet i Kalmar är ganska speciellt och vi får se vad som är nästa drag. Verkstad verkar vara det minsta de har sysslat med under de senaste åren. Däremot mycket tjafs inom sina partier.

Jag är glad att vi har ett seriöst och trivsamt gäng i Folkpartiet, och att vi kan diskutera svåra frågor inom gruppen. Nu har kommunen sålt Biogasen till en privat ägare som har alla förutsättningar att utveckla verksamheten. Och jag blev påmind om att jag då lovat bjuda på tårta vid gruppmötet. Det gör jag gärna.  Grattis till oss alla!

Inga kommentarer: