torsdag, februari 21, 2013

Vilken kioskvältare!

I ett färskt dokument fokuserar S på jobb, utbildning och välfärd.
Vilken kioskvältare.

Regeringen står för hopplöshet säger socialdemokraternas partiledare, utan att skämmas, när andra länder ser Sverige  som ett föredöme när det gäller den ekonomiska politiken. En stabil ekonomi är grunden för både företagande och välfärd.
Sverige är ett av de få länderna i EU som har kunnat göra stora satsningar på skolan, forskningen och infrastruktur.  Fram till förra året har socialdemokraternas skolpolitik varit förhärskande, men stora satsningar har gjorts på lärarlyft och en ny genomgripande skolreform börjar nu få genomslag.

Ännu några år får vi nog ändå dras med resultaten av socialdemokraternas flumskola.
Hur lång tid det tar att genomföra reformen med legitimation till lärare visar bara hur välbehövligt detta var.

Det som skiljer mest är att med socialdemokraternas politik hade det inte funnits pengar kvar att genomföra alla vackra ambitioner. Alla de vackra orden och ambitionerna kan ju alla partier ställa upp på och det mesta är regeringens politik med lite annan retorik. Och då kan ju vän av ordning fråga sig varför man ska välja en dyr politik som tidigare fungerat uruselt framför en politik som inneburit att välfärden utvecklas och att kostnaderna minskar.

Hopplöst ser det ut i Kalmar kan man inflika, för nu får två  kostsamma partier sällskap av ännu ett parti med hål i fickorna.
 
 

Inga kommentarer: