fredag, maj 09, 2014

EU behövs mer än någonsin!

När vi andra firar Europadagen till minne av fredsbyggandet i Europa, firar Putin segern över Nazismen (läs Tyskland).Nu är också OS i Sotji slut och charmoffensiven med amnestier av politiska fångar är över.

I Sevastopol höll Putin  ett segervisst tal i dag.
”Jag är säker på att år 2014 kommer att gå till vårt lands historia som det året då folken här beslöt att förenas med Ryssland och på så sätt bekräfta sin trohet till den historiska sanningen”

I motsats till vad han sagt så finns Rysslands styrkor kvar vid Ukrainas gräns.

En lista över 150 länder som de ryska statsanställda avråds från att resa till har släppts. Men för att stilla de statsanställdas önskan om en semester rekommenderar Vladimir Putin ett annat resmål, nämligen den numera "ryska" Krimhalvön.
Då behöver inte de statsanställda åka utomlands och semestern blir inte så dyr.
Den ryske presidenten har nämligen beslutat om kraftiga subventioner på flygresor från alla städer utom Moskva och St. Petersburg till Krim. Ingen resa ska få kosta mer än 1500 kronor.  

1 juli förbjuds svordomar i Ryssland . Det finns inte definierat vilka. Myndigheterna kan  nu även bättre kontrollera massmedierna på internet. Ryska myndigheter testkör som bäst ett påkostat program som automatiskt söker igenom internet efter svordomar.

Det är inte utan att man känner vibbarna från en, som man trodde, svunnen tid.

Att det dessutom flyger runt ryska spionflyg som riskerar fredliga flygresenärers liv gör absolut inte saken bättre.
Det gör mig bara ännu fastare övertygad om att vi ska fortsätta fredsbygget!

 

Om man inte visste bättre kan man nästan tycka att det är lite sött att Berlusconi nu gör samhällstjänst på ett äldreboende och sitter och läser för de gamla. Tänk att kunna berätta för barnbarnen att just han arbetar på hemmet där jag bor. Ja, jag är ju glad att jag slipper, men i Italien har han ju många beundrare som röstat fram honom genom åren.

Inga kommentarer: