onsdag, maj 14, 2014

Nu ser vi resultatet av en socialistisk majoritet.


Här blandar jag  verkliga världshändelser och vår lilla värld i Kalmar.

Häromdagen fick vi veta att kommunen tränger ut det fria kulturlivet med sina evenemang. Ja, det är inte nog med det. Man har så många evenemang att man t.o.m. med skattepengar konkurrerar ut sina egna aktiviteter så att de tappar besökare.

Sen kom ju  S, V  och C med sin fantastiska skrivelse om hur de ville utveckla Kalmar City.
Det framgår där att deras politiskt tillsatta arbetsgrupper som träffat ”olika aktörer och grupper av näringsidkare” vi 12 möten. Man ska veta då att inga oppositionspartier har varit inbjudna till dessa möten.

Nu har man utarmat city så att man , enligt utsago, inte som tidigare klagar på avsaknad av parkeringsplatser. 

Hur ville de då socialistiska partierna göra Kalmar City mera attraktivt och rädda stadskärnan?

Utdrag ur deras kreativa uppdragskatalog: ”Vi tror att det är viktigt att man arbetar vidare med fler söndagsöppna butiker. I detta arbete bör också fastighetsägarna ta ett större ansvar att skriva in detta som ett villkor vid uthyrning.”

Grattis till er okänslighet kära socialistiska majoritet!
Idag står det i tidningen om 20 tomma lokaler i City. Men, som vi påpekade i kommunstyrelsen så flyttar flera näringsidkare just från de lokaler där de tvingas ha söndagsöppet.

Jag hade kunnat göra en hel lista med tokiga förslag ur majoritetens ”avsiktsförklaring”, men jag tröttnar själv så fort på alla dessa planer som bara ska skapa förväntningar hos människor. Och de kan i majoriteten vara ganska lugna, för det är få som granskar deras politik. Det Näringslivsprogram som år 2012 skulle bli ”tillväxtgruppen” stora paradnummer fick vi nu läsa i årsredovisningen är nedlagd.

Kalmar har fantastiska förutsättningar ! Alla som varit på Kvarnholmen tycker att det är fantastiskt här, men majoriteten har för flera år sedan missat chansen att stödja handeln med parkeringar nära centrum. Nu har dagligvaruhandeln i princip försvunnit och det behövs radikala och långsiktiga åtgärder (dock inte fler skattebetalda evenemang) för att få ett levande centrum igen.

Detta är resultatet av en socialistisk politik och Kalmar är värt ett bättre öde. Folkpartiet har en långsiktig politik för att lyfta det som gör Kalmar attraktivt  och fler förutsättningar för ett levande centrum!

Inga kommentarer: