måndag, maj 12, 2008

jobbpaket eller bidragspaket!

Så har då socialdemokraterna äntligen vågat sig ut med ett "jobbpaket" och efter så långt arbete, kan man ju inte vara annat än besviken på resultatet. Mer bidrag och subventioner.
Fortfarande tror socialdemokraterna att det är politiker som skapar jobben.
"Bara- vi- får- ta- hand -om- de- små -företagen -så -blir- allting- bra-politik".
Mona Sahlin stod i SVT:s Agenda och klagade över att Komvux hade fått så få platser i regeringens budget. Neddragningen på Komvux och bristen på riktade satsningar har jag hört
från socialdemokrater på alla nivåer, så det verkar inte finnas så mycket att klaga på egentligen.

Bertil Dahl och Johan persson försummar aldrig ett tillfälle i kommunstyrelse och kommunfullmäktige att dra in regeringspolitiken i kommundebatten.
När vi som opposition vill gå i svaromål ska plötsligt debatten vara kommunalpolitisk.
Tyvärr är det aldrig någon reporter som ställer socialdemokraterna till svars för att de på några få år drog ner på Komvux med mer än två miljarder. Och detta var mitt under en arbetslöshet som inte avtog. Den "avtog" först under 2006 när de riktade insatserna från staten bestod av
friår, plusjobb och andra konstruktioner för att gömma de arbetslösa. Cyniskt nog fick många förtidspension för att man inte såg det friska och satsade på rehabiliteringsinsatser.

Vi ska inte glömma bort allt detta när vi bedömer regeringens mera långsiktiga arbetslinje.
Sen kan kan kanske inte allt bli rätt från början i ett land som redan är präglat av så många regelsystem som påverkar varandra. Men jag är otroligt glad att man lyckats så väl hittills.
I Kalmar har vi den lägsta arbetslösheten på lång tid.

Förr var soccialbidragen, sjukförsäkringen och arbetslöshetskassan som kommunicerande kärl.
Nu kan vi få goda effekter på två ställen samtidigt, och det är viktigt för utfallet.

Inga kommentarer: