onsdag, maj 14, 2008

Locka fler invånare!

Det är en sorglig läsning att läsa befolkningsstatistiken.
Bara Norrland har en sämre utveckling.Jag har ju kritiserat majoriteten för att de håller fast vid målet 70 000 invånare år 2014. Det är mer än 1000 invånare per år.
Det har också inneburit att förvaltningarna själva modifierat sina befolkningsprognoser och då går man helt plötsligt mot olika mål i de olika nämndernas budget. Nu visar det sig att ju mer majoriteten satsar, desto sämre går det. Det är kanske inte så lockande med fina paket om de inte innehåller något.
Kanske vill man inte leva med ett hot om skattehöjning hängande över sig?

Jag tror det är hög tid att renodla kommunens verksamheter och satsa på det som vi verkligen behöver när olyckan är framme och på det som kan hålla olyckan borta.
Naturligtvis ska vi räkna in de som är inflyttade från utlandet, men de väljer ju inte Kalmar för att det har visat sig vara bästa stället.

Vi har inte ens haft någon nytta av att vi haft ett regionförbund som har gömt alla inbördes strider i länet. Man undrar ju ibland hur det hade varit utan regionförbundet. Hade vi haft en sämre tillväxt? Hade vi haft ett sämre kulturliv?
Hade vi haft en sämre infrastruktur? Hade vi haft ett sämre företagande?
Har man ”kottat ihop sig” för mycket?

Ja, våra omgivande län som inte haft sina förbund lika länge har ju i alla fall klarat sig bättre och sen får vi väl alla dra våra egna slutsatser.

en nu måste vi locka hit fler invånare!

Inga kommentarer: