måndag, maj 26, 2008

Var glad för extrapengarna!

De återkommande krispaketen när kommunalvalen är över, var föremål för min interpellation till kommunalrådet Johan Persson vid kvällens kommunfullmäktige.
Och att få veta "vilka statsbidrag vi missar på grund av regeringsskiftet" vilket är något som vänstern och sossarna alltid tjatar om.

Svaret innehöll en hel lista på "bidrag", men utan relevans för min fråga. Bidraget till Komvux som lades in i det generella bidraget till kommunen var väl den enda riktiga sänkningen och den har varit med i KF förut. Att sossarna sänkte bidraget till Komvux med två miljarder medan arbetslösheten fortfarande var skyhög är det ingen som berättat.

Att bidrag för arbetsmarknadsåtgärder kan minska och riktiga jobb kommer istället är ju fantstiskt! Men sådant kan nog inte glädja en socialdemokrat. Men att människor får arbete och kan försörja sig själva gläder mig för då kan man påverka sitt eget liv.

I årsredovisningen för Kalmar är det i stort sett endast målet med sysselsättningen som är uppfyllt. Det enda mål som inte är vänstermajoriteten kunnat påverka, utan är ett resultat av den borgerliga regeringens politik. Dessutom har sjukskrivningar och behovet socialbidrag varit lägre samtidigt, vilket inte hände tidigare.

Johan Persson borde ju istället var väldigt glad att det kommit in oväntat många miljoner extra i skatteintäkter till kommunkassan. Det borde ju hjälpa oss alla att uppnå en bättre ekonomisk utveckling i kommunen. Och det är långt bättre än riktade bidrag under ett enstaka valår.

Det tycker jag att vi ska ha med oss till nästa kommunfullmäktige, då budget för 2009 ska beslutas.

Inga kommentarer: