måndag, maj 19, 2008

vi byter inte skolpolitik om fyra år

Ungdomarna i den TV- klass som fick engagerade och kunniga lärare under en termin, växte som människor och lärde sig ta ansvar. "Lärarna behandlade oss som vuxna och trodde på oss", var ungdomarnas enkla förklaring.
Sverige har haft en stolt skoltradition historiskt sett, men den har socialdemokraterna smulat sönder bit för bit. Alldeles på egen hand. Det finns knappt något kvar och det inser de om än motvilligt.

Mona Sahlin med vänner har dock inte fått igenom sitt förslag till skolpolitik hos sina egna. Då återstår att försöka få vara med på Jan Björklunds skolpolitik och på så vis ge sken av att man har uträttat något av betydelse.
"Alla är så trötta på dessa ständiga skiften i skolpolitiken" säger S som själva varit de som skiftat sin egen politik. Vi kan inte byta politik vart fjärde år säger de. Socialdemokraterna har innehaft regeringsmakten sedan 1994 och hade inte behövt ändra ständigt, om de inte behövt. Jan Björklund och alliansen har varit väldigt tydliga med vilken skolpolitik vi ska föra när vi vinner valet . Vi vann valet och de enda vi behöver kompromissa med är alliansen. Det förtränger S hela tiden för de är så vana att styra och ställa. Men väldigt få vill ha tillbaka en misslyckad socialdemokratisk skolpolitik, och än mindre vännernas. Därför ska vi se till att vi inte byter skolpolitik vart fjärde år.

Inga kommentarer: