torsdag, juni 12, 2008

dystra rubriker..

Dystra rubriker!
Att vi fått en regering som genomför ett systemskifte är väl inte så konstigt. Vi har ju röstat fram en ny regering för att fler människor ska komma in i en arbetsgemenskap och att färre ska fastna i långtidsarbetslöshet och långtidssjukskrivning. Det kan bara ske genom ett systemskifte. Att enskilda människor anser sig komma i kläm är förståeligt när stora system ska förändras och det ska självklart rättas till på individnivå.

Vi ska komma ihåg att tidigare S-regering valde den lätta vägen. Man tog skattepengarna till förtidspensionering utan att ens göra ett allvarligt försök att rehabilitera eller leta ett arbete som passar. Därför inrättas nu en rehabiliteringsgaranti som kostar 3,4 miljarder under kommande år. Det är den största satsningen någonsin och tio gånger mer än vad regeringen satsade under sin regeringstid. Ändå har inte socialdemokraterna sparat i ladorna inför de ökade kostnader som vi vet kommer om några år.


Men trots alla svarta rubriker, så är fler människor i arbete och färre sjuka och det måste vara det normaltillstånd som vi ska jämföra med alla bidrag och konstruerade arbeten som låst in människor och gjort att de inte känt sig behövda av samhället. Det är Socialdemokraterna som har bedrivit en utsorteringspolitik, när man tittar in i hur många människor som bara lämnats åt sitt öde med en minimal ersättning.
Enda gången som vänsterkartellen på riksplanet är enad är när de kan formulera en yttre fiende- Alliansen. Annars är det väl mera tydligt nu, efter vänsterpartiets kongress, att en splittrad vänster kommer att möta en mycket mera samarbetad allians som ju ändå består av fyra partier som tillsammans bildat regering.

Inte ens LO drar sig för att trakassera både ledamöter och deras grannar med rena lögner.
LO som nu också tappar många medlemmar har väl också behov att formulera en yttre fiende för att stärka de egna leden. Då bryr man sig inte om att man själv har efterfrågat förändringar som man nu förkastar, eftersom kampen är viktigare.

Inga kommentarer: