torsdag, juni 05, 2008

Vi vill ha bättre betyg än socialdemokraterna!

Har försäkringssystemen fungerat hittills i Sverige? Nej. Så fort det har blivit lågkonjuktur och då människor är mest beroende av fungerande system, har villkoren ifrågasatts och skapat otrygghet för alla.
I tidigare system är villkoren för försäkringen osynliga för individen.
Tidigare system har saknat en rehabilitering värd namnet och fler gick till förtidspension än till arbete när Mona Sahlins och Håkan Juholts parti hade makten.

Sverige har en av världens starkaste arbetsmiljölagar men också de högsta sjuktalen i jämförbara länder. Det är inget bra betyg till en socialdemokratisk regering (men de vill ju heller inte ha betyg) och efter att den borgerliga regeringen nu bidragit till att fler finns med i en arbetsgemenskap, är det naturliga steget en sjukförsäkring som fungerar och håller över en hel konjunkturcykel.
Regeringen fokuserar nu på ett system som tydligare pekar ut ansvar för sjukvård, försäkringskassa och arbetsgivare vilka tidigare kunnat bolla ansvaret mellan sig.

Vi ska också komma ihåg alla konstruerade arbeten, friår, plusjobb och politisk påbjuden ökning av högskoleplatser för att hyfsa statistiken.

Kom ihåg detta när vi nu ser hur människor har meningsfulla arbeten och med en egen lön kan påverka sina egna liv.
Men fria människor går ju inte att dirigera på samma vis som de man kan styra med bidrag och subventioner.

Kom också ihåg vad som hände när regeringen presenterade den arbetslinje som nu fungerar så bra. Socialdemokraterna, ivrigt supportade av alla närstående partier och intresseorganisationer, varnade för att människor skulle stå i kö till socialtjänsten. Samma människor som nu larmar när sjukförsäkringen skall förändras.

Socialbidrag har absolut inte ökat med den nya arbetslinjen.

Ändå slår socialdemokraterna på stora trumman med samma argument. Kommunerna får betala, säger man. Folk kommer att köa till socialen, säger Håkan Juholt, som man ju trodde var en erfaren politiker som ville debattera på sakligt underlag.

Det är klart att socialister protesterar! De tappar ju kontrollen när människor kan förstå systemen och jämföra dem med andra! Men kom också ihåg att Sverige varit med i toppen med den sjukaste befolkningen i jämförbara länder. Denna position har vi fått efter alltför många år av socialdemokratiskt styre.

Vi ska också påminna om hur många människor som fått en arbetsgemenskap och ett värdigt liv. Tala om hur många hundra miljoner kommunerna i länet fått i ökade skatteintäkter efter regeringsskiftet.
Vi vill gärna ha bäst betyg i välfärd ich frihet för medborgarna i Sverige och i världen. Det vore väl något att fira på nationaldagen!

Inga kommentarer: