måndag, juni 09, 2008

En skam för Sverige

Vänsterpartiet har en lång väg kvar tills det kan vara trovärdigt sina demokratiska ambitioner.
När partiledaren Ohly känner sig tvingad att be kongressen göra ett förtydligande att Vänstern är ett demokratiskt parti, är man ganska illa ute. Vem vill man övertyga? Ja, det är ju tydligt att partistyrelsen känner sig nödsakade att främst övertyga de egna.

Vänsterkongressen valde ändå in en ledamot som motsätter sig att Kuba är en diktatur!
Flera medlemmar vill också utöka samarbetet med Kuba, men partistyrelsen avstyrker med motiveringen att landet inte är tillräckligt demokratiskt.
Skärpta skrivningar om veto när företag flyttar utomlands är andra ingredienser. Vänsterpartiets ledning kämpar fortfarande med att göra partiet rumsrent, men med så många anhängare av t.ex. Kubas regim är frågan om inte partiets medlemmar vill gå åt motsatt håll.

Vid varje kongress kväser man ytterligare några som vill att partiet ska moderniseras. Av dessa kan det inte finnas så många kvar . Fanns de där hela tiden, och bidade sin tid?
Eller blev de så inspirerade av Ohlys klasskampsretorik när han blev partiledare. Förstatligande och monopol var som ljuv musik i mångas öron, och trots att Ohly nu försöker stoppa snöbollen som satts i rullning, så rullar den...fortare och fortare.. Skatten skulle höjas då ca 60 % var lagom. Nu försöker han tona ned detta, men bollen rullar... Vi har ju sett på nära håll i Kalmar, att vänstern hellre höjer skatter än att prioritera vad kommunen skall ägna sig åt. Självklart vill de lägga så mycket verksamhet som möjligt under den politiska kontrollen, det är ju kärnan i både kommunismen och socialismen. Det är goa gubbar sossarna har att liera sig med.

Kjell Albin Abrahamson, som var talare i Kalmar på nationaldagen, tyckte att det var en skam för Sverige att det sitter ledamöter i riksdagen som kallar sig för kommunister! Nu sitter dessa renläriga ledamöter ännu säkrare i vänstern fastän Ohly än ropar sig hes om att de är ett demokratiskt parti. Den demokratiska trovärdigheten har med denna kongress minskat från en redan låg nivå.

Inga kommentarer: