fredag, augusti 08, 2008

en rackans meteorolog!

Man kan ju bara bli sååå glad att Kalmar slapp det regn som övriga Sverige välsignades med i går. Lagom till årets Stadsfest kom solen och högsommarvärmen tillbaka, och jag träffade många som var förväntansfulla inför kvällen. Några skulle till ”Lånta Fjädrar” och dom fick ju också en kanonkväll, och det vill vi ha i kväll också.

Anders Borg talade också om ett regn som dragit in över Sverige. Han menade väl det lågtryck som kommer väster ifrån. Visserligen följer inte den ekonomiska utvecklingen de gamla modellerna, men USA:s kris och en lågkonjunktur var väl ändå väntad enligt många analytiker. Men liksom i ett förändrat globalt väderklimat är de ekonomiska prognoserna också allt mer osäkra. Även bankchefer och analytiker har missbedömt den ekonomiska utvecklingen.

Det är bara Östros som anser sig vara en rackans meteorolog . Hade han fått råda hade Sveriges regering ångat på så länge pengarna räckt. Och det hade inte varit så länge för de hade inga sparade pengar i ladorna som alliansregeringen. Nu finns det pengar i ladorna att ta fram till de fattigaste pensionärerna och till att stimulera ekonomin med lite extra infrastruktursatsningar i höst.

Socialdemokraternas löften innehöll så mycket godis, att de hade fått hitta på en skatt till för att betala godispåsen. I liten skala har vi här i Kalmar ett typexempel på socialdemokratisk retorik. Man trixar och har sig för att slippa spara, och håller modet uppe med samma visioner som upprepats gång på gång. De flesta tror nog att det är på riktigt. Arenan som det var så bråttom med har vi ännu inte på bordet. Men vi har sedan länge tagit ett beslut och jag håller vad jag lovar. 5,8 miljoner om året i 25 år. Dessutom många miljoner till träningsplaner och infrastruktur. Det tycker jag är ett flott erbjudande som ju andra föreningar bara kan drömma om.

Jag undrar vad t.ex. friidrottens entusiaster tänker. De varken syns eller hörs, men jobbar på som tusan med Kalmars ungdomar. Alla vuxna som helt utan ersättning lägger sin tid och entusiasm på att träna andras barn är verkligen värda stor beundran och stort stöd.

Inga kommentarer: