måndag, augusti 18, 2008

med brådskan som vapen!

Idag kl. 14 00 är vi kallade till informationsmöte om Arenan. Det är ett stort
projekt där Sveafastigheter och Kalmar FF har dikterat villkoren sedan två år tillbaka. Vi har som kommun inte haft något inflytande över hur Arenan skall integreras i de kommersiella lokaler som också med automatik kommer att ingå i konceptet.
Jag har naturligtvis inte heller frågat om detta, eftersom det var en privat affär, som skulle finansieras med privata medel.
Det som varit viktigt för mig är tillgänglighet och säkerhet, ja, det som är viktigt för allmänheten.

Om kommunen ska engagera sig krävs ju ett helt annat inflytande över hela konceptet.
Dessutom finns det som väl är en rad kommunala policy och lagar som reglerar vad vi förtroendevalda får hitta på.
Alla partierna hade en överenskommelse om ett årligt bidrag till FF (5,8 miljoner) i 25 år. Alla partiföreträdare lovade att detta var ett slutbud som ingen skulle ändra på.
I våras bröt Johan Persson detta löfte genom att beställa en utredning för att hitta kryphål i lagar och regler för en kommunal finansiering. Under denna tid har vi övriga partiföreträdare(åtminstone inte Fp) inte fått något skriftligt underlag att ta ställning till. Nu har tydligen socialdemokraterna funnit en lösning.

Idag ska vi ha ett informationsmöte om denna lösning kl. 14 00.
Ännu kl. 0900 denna dag har vi inte fått något skriftligt underlag. Arbetsutskottet är kallat till extra sammanträde kl. 8 30 på fredag. Ett extra Kommunstyrelse är aviserat samma fredag kl. 11 00.
Detta är demokrati enligt socialdemokratisk modell.
Detta är ett ärende värderat till 270 miljoner kronor. Lägg därtill ca 100 miljoner i kommunala kostnader för träningsplaner och infrastruktur.

Det kräver förankring i parterna och tid för att hämta mera information.
Det finns ärenden där man måste fatta snabba beslut med extra kommunstyrelsesammanträde. Detta ärende är inte ett sådant. Här använder Johan Persson brådskan som vapen i ett tveksamt ärende.

Inga kommentarer: