fredag, augusti 15, 2008

Fanerdun – Arenan – Fanerdun – Arenan..............

Två väsensskilda ärenden från början, men alltmer lika efterhand. Förhandlingar och frågetecken. Besked som ändras. Rutinerade aktörer som var lika tvärsäkra från början, men sen ett år tillbaka mera kameleontlika.
Och så denna vänstermajoritet som ju är så förtvivlat glad över att få dra i alla trådar, då kan det bara bli så här.

Kommun och företag är beroende av varandra, men lever under olika lagar.
Företagarna är bäst på företagande och ska få den bästa service kommunen kan ge. Ett företag kan inte skötas effektivt med den demokratiska process som krävs när man hanterar skattepengarna. Därför ska vi inte blanda ihop verksamheterna för då blir regelverken otydliga och försvårar arbetet för både kommun och företag. Dessutom hamnar man på ett lagligt gungfly!

När det gäller Arenan vill jag se alla papper på bordet innan vi tar ställning i mitt parti. Vi har ju skrivit ett generöst avtal om ekonomiskt bistånd redan, och det står vi fast vid.
När det gäller Fanerdun så tycker jag att man ska sätta den obebyggda tomten som säkerhet fram till en deadline vid årsskiftet. Betalar man, får man behålla marken, annars får man betala med att ge tillbaka marken 1 januari 2009. Att ställa krav är att bry sig!

Inga kommentarer: