måndag, januari 18, 2010

Att ställa krav är att bry sig!

Emerichfonden som bildades år 1994 arbetar ideellt och har som syfte att uppmuntra till en mera medmänsklig och trivsam skolmiljö. Fonden inbjuder nu grundskolans åk 4-9 samt gymnasiet att delta i tävlingen om Skolornas Fredspris 2010 i ämnet - "Hur arbetar ni på er skola?"(mot t.ex. mobbning och främlingsfientlighet). Fonden inbjuder dessutom alla gymnasieelever till Uppsatstävlingen i ämnet - "Vad kan vi lära av historien?"

Finns det någon skola i Kalmar som arbetat stenhårt mot mobbning och otrivsel? Finns det några skolor som har lyckats bättre än andra?
I så fall vill jag att alla Kalmars skolor får ta del av dessa metoder, för här finns alldeles för många skolbarn som mår dåligt.

Här finns gott om handlingsplaner också, minns jag från debatten när FP hade en motion där vi föreslog att man skulle flytta mobbaren istället för offret till en annan skola om inget annat fungerade.

Har nyligen träffat en arbetsmarknadscoach som berättar att de ibland är ungdomarnas första kontakt och riktiga samtal med vuxenvärlden, enligt ungdomarnas uppfattning!
Barnen är föräldrarnas ansvar och föräldrar måste bjuda in sig själva till den värld som ungdomarna lever i.

Skyddsnäten i skolan ska hålla för alla barn, och jag hoppas att vi även genom denna tävling kan hitta goda exempel att ta efter i Kalmar.

Inga kommentarer: