lördag, januari 09, 2010

Vargavinter på riktigt!

Just nu har vi en riktig vargavinter så som det förutspåddes av självaste regeringen.
Efter att vi trotsat snö och kyla för att få göra snögubbar och isbanor kan vi också fundera över hur de rödgröna skulle klarat denna vintern med sin politik.
Nästan hälften av elen skulle stått stilla med en rödgrön politik, eftersom de ju tänker enas? om att stänga kärnkraften om de kommer i närheten av strömbrytaren.

Vintern märks också i plånboken. Först på de egna elräkningarna, sen på dyrare varor eftersom företagen kompenserar sina kostnader. Sen riskerar företagen i Sverige, som ju är till stor del elintensiva, att förlora marknadsandelar och därmed även sin personal om de ska förlita sig till de rödgrönas politik.

S,V och MP får om de skulle få råda (vilket vore den verkliga katastrofen)dra igång stora kostsamma arbetsmarknadsåtgärder som friår, plusjobb och tvångspensionering. De älskar ju att konrrollera människor med olika subventioner och bidrag! Pengarna till detta kan ni hämta hos de som arbetar, för det har ju enligt er lönat sig alldeles för bra att arbeta i Sverige idag!

Ett beredskapsjobb kanske kan bestå i att veva igång vindsnurrorna som står stilla i kylan!En framtida åtgärd som kanske ska byggas in säkerhetsmanualen.

Är detta en ovanlig vinter?
Vi bor i norra Europa och jag tror de flesta vill ha en sådan här vinter. Vi som bor här och betalar en av världens högsta skatter förväntar sig också att vi ska kunna fungera som företag och samhälle, även under en riktig vargavinter.

Inga kommentarer: