tisdag, januari 19, 2010

Eldprovet!

Idag har Cecilia sist ut av 26, grillats av europaparlamentet.

Hon började , smart men ärligt, att tala om hur viktigt parlamentet är. Cecilia Malmström, folkpartist och utsedd av Sverige till EU kommissionär vilket är ungefär som en ministerpost i EU.
Cecilia har ju varit europaparlamentariker i sju år och själv suttit där och frågat ut kommisionärer. Dessutom har varit europaminister i Sverige i tre år så hon kan vara ganska trygg i sin roll.

Hon får mycket frågor om invandringspolitiken, terrorism och kvinnovåld. Det spretar ju rejält inom EU så det gäller att svara så alla kan känna sig lite nöjda, men ändå hålla en egen linje. Det är jag säker på att hon klarar.
Hon vill precis som FP främja en framtida ökad arbetskraftinvandring till EU. Behoven är enorma om några år och kompetensförsörjning kommer att bli en stor fråga i framtiden. Samma regler och rättigheter som gäller för medborgarna i ett visst land ska också gälla för alla där. EU ska ta ett gemensamt ansvar. Precis som i Sverige spjärnar vissa emot och det är viktigt att få med alla på samma vagn.

I eftermiddag lämnar parlamentarikerna sina utlåtanden till gruppledarna - godkänd eller inte godkänd.
Inte för att det behövs, men jag håller ändå tummarna för Cecilia!

Inga kommentarer: