torsdag, januari 21, 2010

var finns tomten nu?

Önskelistorna börjar ramla in igen, bara en månad efter tilläggsbudget med 51 ändringsbeslut. Sedan senaste valet har vänstermajoriteten i Kalmar, kommenderat fram massor av planer. De kastar upp den ena bollen efter den andra i luften och tjänstemännen måste hoppa åt än det ena och än det andra hållet! Ett helt hopplöst arbetssätt! Till anställningskraven i Kalmar kommun kanske skulle fogas ett krav på speciell kompetens som jonglör.

För varje ny plan tar det allt längre tid att göra översiktsplanen, som ju är grunden för allt planarbete, och egentligen skulle varit klar redan under den förra mandatperioden. Allt ska göras snabbt, och med nya pengar, medan övriga verksamheter drar in personal och sparar.

Många har redan visat att det inte hjälper med pengar om inte den politiska styrningen fungerar! Men här vill man istället skjuta på utvärderingar, som riskerar att visa på detta. Och också helst skjuta på viktiga styrdokument som parkeringsnorm och grönstrukturplan. Varför då? Jo, man kan ju tvingas att följa dem.

Så utvärdera först - gör om och gör rätt!
Sen kan vi börja tala om var de ökade resurserna (om det nu finns några)skall sättas in.

Inga kommentarer: