fredag, september 16, 2011

Glöm inte de demokratiska lagarna!

Det är rörande att Anna Thore är så mån om det kommunala biogasbolagets framtid. Lika skrämmande är det att hon fullständigt struntar i Kalmars skattebetalare. Senaste bolaget som skulle satsa sig upr krisen var Salve vid dämmet. En av Johan Perssons första åtgärder som kommunstyrelsens ordförande var att slänga ytterligare borgenspengar i sjön för Salve.

När sådana politiker får för mycket inflytande bränns inte mycket energi på konsekvensanalyser och realistiska ekonomiska kalkyler. Jag är djupt bekymrad eftersom redan tidigare socialdemokratiska bolagsordföranden försummat underhåll och hållbar ekonomi, vilket gör att man nu, när andra kommuners bolag gör vinster, i Kalmar bara får lappa och laga.

Detta visar bara en sida av problematiken med Kommunal bolag. Den andra tydliggör Anna Thore tydligt för, när hon säger att vi som politiker inte lagenligt kan skriva debattartiklar som inte faller den styrande majoriteten i smaken. Jag tycker att Anna Thore är skyldig att visa den lagparagraf som visar var detta står.

Glöm då inte bort att vi också lyder under kommunallagen och de demokratiska lagar där vi har en skyldighet att hålla våra invånare informerade och en uppgift som förtroendevalda att meddela vår åsikt till våra väljare.

Inga kommentarer: