måndag, september 12, 2011

Vem får Svartepetter?

Jag vill minnas att Volvo lovade sina anställda väsentligt högre löner innan de friställdes när tillverkningen lades ned. Det kostade inte företaget något men gav väl då högre arbetslöshetsersättning.
Det är ju lite udda att, trots att man inte producerat bilar på fyra månader kunna lova löneförhöjning.

Men Victor Muller hade tydligen beviljat sig själv en rejäl löneförhöjning och lyckas tydligen hitta några miljoner till sin egen lön. Har han någon att löneförhandla med? Men han verkar kunna övertyga de flesta!

Samtidigt har de andra fackförbunden nu en rakare linje genetemot företaget.De har satt igång konkursprocessen och sätter press på ägaren att visa var han har sina utlovade pengar.Att det snart ska komma in pengar har vi ju hört till leda.

Nej, nu börjar gamarna att cirkulera. Vem ligger bäst till. Den som har en löneförhöjning, som aldrig utbetalats, eller den som först lämnat in sin konkursansökan.
Andra hungriga gamar cirkulerar i luften för att hugga i sig lite användbar teknik ur konkursboet.Ingen blir gladare än jag om jag har fel, men det är ett sorgligt spel att bevittna. Man undrar hur spelupplägget hade sett ut om inte den statliga lönegarantin funnits?

Inga kommentarer: