tisdag, oktober 15, 2013

stenar som talar med oss!

Har idag, efter arbetsutskott, varit på en visning av kv. Valnötsträdet, där Peter Glebe bygger nya lägenheter i fastigheter på mark med gamla anor.
Här har man i samverkan mellan alla möjliga berörda parter lyft fram den stad som ligger fördold under oss här  i gamla stan. Dessutom är fastighetsägaren positivt inställd till kultur i "sitt" område, så här finns faktiskt möjligheterna framför våra fötter, bokstavligt talat.

 Jag har varit där tidigare och tittat ner i hus och ingång till källare, och här kan man promenera på "samma"  väg som drottning Margareta gått på 1300-talet. Dessa stenar talar faktiskt till oss.

Det är en mäktig känsla som jag  självklart vill att Kalmars uppväxande släkte ska få bekanta sig med. Vi får väl efterlysa sponsorer till Kalmar Läns Museum, som har en fantastisk plan för platsen och när det gäller själva verksamheten så är det regionförbundet/landstinget som håller i den pengapåsen.

Landstinget, ja. Det styrs av socialdemokraterna med stöd av miljöpartiet och vänstern.
S,V och MP  hade kallat till presskonferens och kanske efter att de läst resultatet av Barometerns omröstning om skatten, bestämt sig. En majoritet i tidningen hade  röstat att de ville ha höjd skatt "för att slippa nedskärningar i vården" (inga ledande frågor här inte).
Man kunde också ha formulerat frågan som så att jag vill ha höjd skatt "så vi kan fortsätta att ha alla de beslutsnivåer och politiska överbyggnader på regional nivå som vi har idag."
Som man frågar får man svar.

50 öre i skattehöjning som en påbackning på den skattehöjningen med 25 öre sossarna  gjorde i bara farten, när de skatteväxlade kollektivtrafiken  från kommun till landsting.

Men det märks i människors plånböcker och varför i herrans namn ska folk flytta hit till Kalmar , när sossarna i kommunen höjer skatten med 40 öre den ena mandatperioden och sossarna i landstinget höjer skatten med 75 öre den andra perioden?

Men stenbumlingarna i gamla stan pockar på! De talar med oss. Kan kulturen hämta hem några av de ca 300 miljoner i nya skatter som sossarna tar från skattebetalarna under perioden?

Inga kommentarer: