fredag, oktober 25, 2013

Vart blåser vinden idag?

Socialdemokraterna  var med och genomförde de budgetregler som de nu hotat att riva upp.
Men två socialdemokrater och en vänsterpartist såg också till att budgetreglerna, som uppkom i krisen efter  80-talets kasinoekonomi, nu kanske ändå var för viktiga för att äventyras av riksdagen.
Att människor som lägger tid och pengar på att utbilda sig eller arbeta mera, ska få behålla mer av sin lön är helt rimligt.
Viktigt är förstås att dessa personer stannar kvar i landet och bidrar till vår gemensamma välfärd.

Att alla på sikt ska ha hälften kvar av sin lön tycker jag är helt rimligt, och riksdagens beslut är ett steg på den vägen. Bra beslut, men det är synd att inte socialdemokraterna håller fast vid den inriktning vi enades om i den viktiga skattereformen på 90-talet.
Analysen över varför tre ledamöter bidrog till detta beslut kvarstår.
Var det ett blött finger i luften vi såg? Vart blåser vinden idag?


Ett annat blött finger i luften får socialdemokraterna hjälp med via Barometerns bloggcitat.
"är cityhandeln viktig för någon annan än handlarna själva?"
Socialdemokraterna har hittills inte visat någon som helst förståelse för handeln i centrum. Det är krogar och restauranger som kan dra nytta av majoritetens nöjesutbud, men den dag vi bara har tingel tangel och sommarbutiker i stan är det för sent att vakna. Jag tror inte att vi bara vill äta och dricka i centrum. Flera arbetsgrupper sen 2006 har inte förbättrat företagens förutsättningar, men nu startar den nya majoriteten ännu en arbetsgrupp. Arbetsgrupper är väl deras sätt att visa handlingskraft.

Företagens villkor är grunden för vår välfärd men varken jag eller företagare har tid att sitta i arbetsgrupper som inte leder fram till något. På måndagens kommunfullmäktigemöte hoppas jag få svar på vad det blev för resultat av de fem tidigare arbetsgruppernas arbete sen 2006 i syfte "att göra Kalmar centrum till en av de mest attraktiva och intressanta stadskärnorna i landet".

En av de mest attraktiva och intressanta stadskärnorna är ju Kalmar både nu och sedan hundratals år tillbaka. Vi behöver bara ge invånare och företag de rätta förutsättningarna att växa och välja i takt med tiden och med respekt för historien!

Vi får se vart vinden för socialdemokraterna denna gång!


 

Inga kommentarer: