söndag, september 07, 2008

Flumradio på väg?

I radions lördagsintervju fick Mona Sahlin bre ut sig på det sätt som svenska folket vant sig vid. ”Någon gång i framtiden ska pensionernas höjas” fick vi veta. Och då borde alla komma ihåg att socialdemokraterna aldrig har varit snabba med att uppfylla sina "snabba" vallöften. Kolla bara i Kalmar!
Mona Sahlin lämnade inte ett enda konkret besked, men hon lovar ”mer rättvisa förslag” och så håller det på. Märkligt nog avkrävdes inte några besked utan Sahlin kunde gå på rundgång och avverka tiden.

Alliansregeringen har en mera rak kommunikation, som till vuxna människor. De måste absolut bli bättre på att kommunicera sina förslag, men jag hoppas att de fortsätter behandla oss som tänkande människor och ge konkreta besked. När svenska folket vant sig vid en öppen attityd, kommer alla att genomskåda socialdemokraternas flummande löftesretorik.

Vänsterrörelserna har uppenbarligen tagit hjälp av Sveriges radio för att klargöra hur bra tillståndet i själva verket är i den svenska skolan. I den gymnasieskolan som presenterades var det ingen kris, "men ungdomarna hade
för dåliga förkunskaper när de kom till deras gymnasieskola".
Vad ger det för bild om tillståndet i skolan, om man nu tycker att kunskaper är viktiga i skolan?
En lärare räknade upp alla fördelar med den svenska skola, som
-en skola för alla, näringsrik mat, trygg skola, tak över huvudet och kunskaper
Det var ju ändå bra att kunskaperna fick komma med på slutet.

När jag lyssnade på programmet ”kris i skolan” var det lätt att återkoppla till lördagsintervjun. Kan man som licensbetalare kräva lite mera substans i programmen?

Inga kommentarer: