onsdag, september 24, 2008

Grattis till alliansen!

Vi har som liberalt parti stått ganska ensamt i Kalmar för ett borgerligt alternativ, men nu satsar alla borgerliga partier äntligen på en verklig allians i Kalmar. Moderaterna kommer att driva en tydligare borgerlig politik framöver. Centern hade ju sin centerstämma här i Kalmar, med det tydliga budskapet att man var ett borgerligt parti och inget annat.
Ändå har dragningskraften varit stor mellan socialdemokraterna och centern i Kalmar, och vi minns ju hur de hoppade tuva inom landstingspolitiken 1991- 1994. Men nu är denna dragningskraft prövad hos båda partierna under veckan som gått och centern valde en borgerlig allians.
Jag säger grattis till oss alla att vi nu på allvar kan jobba för ett maktskifte i Kalmar kommun år 2010!

Det saknas ett ledarskap i Kalmar kommun och det är, tillsammans med en förlegad politik, orsaken till en havererad ekonomi och att så mycket planeras, men så lite färdigställs. Nu vet vi att Johan Persson inget hellre ville än att byta majoritet och därmed också splittra en borgerlig allians.

Hur mycket han med detta utspel har splittrat den socialistiska kartellen återstår att se. Hur mycket han med detta ”ledarskap” har splittrat sitt eget parti går säkert att dölja ett tag till, men lojaliteter har rämnat förr och respekt är ju alltid ömsesidigt.

Inga kommentarer: