måndag, september 08, 2008

respektera lagen !

Upprördheten var stor när vi borgerliga tillsammans med miljöpartiet i dag på kommunstyrelsen ändrade i det yttrande som majoriteten föreslog inför ansökan om två nya friskolor och utökning av en friskola.

Vänstern och socialdemokraterna visar verkligen ett misstroende mot sina egna kommunala skolor i yttrandet. Om man som de, har den inställningen att friskolorna alltid konkurrerar ut de kommunala, har man ju inte stor tilltro till den egna verksamheten.

Självklart ska vi ha så bra kommunala skolor att de utgör ett verkligt alternativ! När inte pengarna räcker till allt, måste man då förstås orka prioritera! Det viktigaste är väl ändå att vi har bra regelverk som alla oavsett skolform får rätta sig efter.
Vi strök spekulationer om framtiden och behöll det som kan utgöra saklig grund.
Vi undanröjde i alla fall majoritetens förslag om att avstyrka ansökan om fler friskolor.

I morgon är parkering för miljöbilar ett ärende på arbetsutskottets dagordning
Då ska vi ta ställning till om kommunen ska fortsätta med gratisparkering till miljöbilar.
År 2005 var jag med och avstyrkte förslaget i Gatu-och parknämnden. Det var olagligt då och är lika olagligt idag att gynna enskilda grupper. Några kommuner har ändå infört detta, och det är inte anmält eller rättsligt prövat, vilket man ofta lutar sig mot i argumentationen.

Enskilda människor med funktionsstörning är den grupp som vi enligt lagen får subventionera. Uteblivna intäkter är till glädje för miljön? men kan bli ett bekymmer för GoP, för det är alltid svårare att ta bort en subvention än att införa den.
Min invändning är dock att vi som förtroendevalda, i likhet med övriga medborgare, måste följa lagen. Vi kan inte heller strunta i lagen, bara för att vi inte gillar den.

Inga kommentarer: