torsdag, september 11, 2008

Nu skall beslutet om fotbollsarena prövas...

Det är intressant att Kalmar FF:s ordförande (tillika toppolitiker i vänsterpartiet) blir så upprörd över att en invånare i Kalmar använt sin medborgerliga rättighet att överklaga ett beslut som han anser skall prövas.
I Borås överklagade man inte, säger han upprört. Nej där kanske det gavs tillfälle att tycka till under beredningen. Man kanske har en annat demokratisk process före beslut där än i Kalmar.

Det är ju förklarligt att människor undrar hur det här egentligen gick till, eftersom beslutsunderlaget kom fram parallellt med besluten och de sista handlingarna låg på fullmäktiges bord utan en chans till genomläsning innan beslut. Allt var klappat och klart på en vecka! Man skriver nogsamt i protokollet att alla handlingar fanns med, men man skriver inte att det inte fanns tid att läsa dem.

Men det fanns redan alltför många skäl att avstyrka borgen om 100 miljoner och ett beslut om förskott 29 miljoner med pengar som inte finns. Detta till det underskott på 75 miljoner som alla verksamheter redan kämpar med.
Borås kommun hade ju under flera år arbetat upp en stabil ekonomi och invånarna kanske också, liksom jag tycker, att man måste ha det om man ska spendera skattepengarna på
en fotbollsarena.
Att man skrivit till lite kosmetika i avtalen för att det ska kunna räknas in som ett allmänintresse, hoppas jag att de flesta såg igenom vid beslutstillfället. Vid alla större
arrangemang är det ju kommunerna som får ställa upp med pengar för att betala kalaset.
Men det kanske kommer att skötas via kommunens allt- i –allo- bolag där kommunen indirekt eller de övriga bolagen ändå får skjuta till pengarna.

Nej, detta är ett stöd till en skicklig näringsidkare, som absolut inte ska klandras för att han försökte. Den som ska klandras är Johan Persson som hade så bråttom med att ta detta in under kommunens paraply. Bara för att få äran av att klippa bandet under valåret 2010 .
Vi vet ju från förra valrörelsen hur bra sådant biter på väljarna.

Är det värt en skattehöjning efter valet? Nej säger jag!

Inga kommentarer: