måndag, september 22, 2008

Regelverken skyddar oss!

Jag hör ofta att man är irriterad på alla överklaganden i Kalmar, men det kanske finns en orsak till mängden överklaganden! Regelverk gör miljön till förlorare anser Kalmarsundsregionens renhållare. Men det är faktiskt den som inte följer regelverket, som gör miljön till förlorare.
Men det är kanske brist på respekt för varandras kompetenser, som gör att man inte kommunicerat frågan tillräckligt. Tänk så många turer vi sluppit om man tog luren och frågade först.

Det är bra att vi har myndigheter som följer gällande regelverk oavsett vem som sitter på andra sidan skrivbordet. Dessa har inte alltid setts med blida ögon, ens av offentliga företrädare. Vi hade en liknande diskussion om immigrationsdomstolens bedömningar och även om vi tycker att de skulle döma annorlunda, så är det ju lagen som ska ändras i så fall.
Samma när det gäller närliggande bedömningar som färdtjänst och liknande. ”Lite smidighet skulle inte skada”. Men det kanske det skulle! Då ska vi vara glada att inte tjänstemannen gör skillnad på person och person, utan följer regelverket. Men vill vi, så kan vi ändra reglerna!

Vem vill ha ett samhälle där den starke alltid vinner! Jag högaktar de som tar sitt ämbete på allvar, och trots kritik behandlar alla lika.

Inga kommentarer: