tisdag, januari 27, 2009

Många klargörande svar i interpellationer.

Nytt var att Johan Persson hade anlitat Barometern för att besvara flera interpellationer redan innan kommunfullmäktige. Helt utan motfrågor eller besked om vem som väckt frågorna. Kan vara ett effektivt sätt att döda debatten i kommunfullmäktige. Snart finns inga sätt kvar att vitalisera den högsta beslutande sammankomsten i kommunen.

Bengt Sundströms frågade om varför kommunens utförliga handlingsplan om hatbrott
inte använts efter den demonstration då även ledande politiker i Kalmar stod och talade framför hakkors och Hizbollah flaggor utan att ta avstånd. Efter interpellationens inlämnande har flera tagit avstånd, men satt anmärkningsvärt tysta under gårdagens debatt.

Efter de skolfester som förra året spårade ur i ett okontrollerat fylleri bland Kalmars ungdomar kallade majoriteten in berörda nämnder, polis och alkoholsamordnare och arbetsutskottet i kommunen.
Det tycker jag är en markering att man ser allvarligt på en händelse.

Efter dessa hatbrott har det dock bara varit tyst, vilket visar att vi har svårt att hantera dessa frågor. Desto viktigare då att vi talar om det!
Johan Persson svarar att det är en fråga för rättsväsendet och polisen. Varför skriver vi då handlingsplaner kan man fråga sig?

Sen till ett helt annat ämne!
Att det behövs förbättringar när det gäller den interna och externa kommunikationen när det gäller marken till företagen är helt klart efter min interpellation i går. Ja det gäller även bostadsbyggandet som Anna- Britt Weidsten frågade om. Jag frågade alltså på förekommen anledning om logistik m.m. när det gäller industrimarken. Johan Persson beskrev i svaret hur det ska gå till och att det fanns mark åt alla som frågat, men det var fel och här finns stor möjlighet att förbättra i verkligheten.

Johan tyckte jag skulle tipsa den företagare jag refererade till att det fanns mark i Kalmar, även om han fått ett annat besked tidigare.
Självklart ska jag det, men vitsen är ju att man inte ska behöva känna en politiker för att komma ifråga. Det är ju det vi ska rätta till!

Inga kommentarer: